ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

site update 01/01/2018 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2018, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2018

Δείξτε ότι σας αρέσει το εορτολόγιό μας ! Κάντε κλικ στο Google "g+1" :
Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2018
+ Αγγλικά 2018
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1815 εγγραφές σε 76 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 25 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: κ στίς 1/9/2010 ώρα 04:26  
Βρήκα αυτό http ://www.stmichaeleoc.org/Synaxarium/Miyazia_20.htm και αυτό http ://www.stmichaeleoc.org/The_Ethiopian_Synaxarium. pdf Εκεί αναφέρεται ως μάρτυρας ο Carolus με τη γυναίκα και την κόρη του στους μήνες Miyazia 20 δηλαδή (April 28). Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέση με την ημερομηνία 21 Απριλίου που αναφέρει η Πηγή Ζωής. Εάν οι εκκλησίες αυτές ή οι ιστοσελίδες δεν αναγνωρίζονται από την ελληνορθόδοξη εκκλησία συγχωρήστε μου την άγνοια.

από: κ στίς 1/9/2010 ώρα 01:04  
Greece
Συγχαρητήρια για το έργο σας. Βρήκα στην ιστοσελίδα http ://www.pigizois.net/pote_giortazis/name_kapa.htm ότι το όνομα Κάρολος είναι πιθανό να γιορτάζει. Στο διαδίκτυο υπάρχει αρκετό υλικό για δύο αγίους τον Κάρολο τον Καλό ή τον Κάρολο τον Μάρτυρα. Μπορείτε να ελέγξετε αν τελικά το όνομα αυτό γιορτάζει;

***σχόλιο admin***
Η Πηγή Ζωής είναι το πρώτο Ελληνικο σαιτ που εισήγαγε το εορτολόγιο βασισμένο στο εξαιρετικό βιβλίο 'Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας' του κου Χρήστου Τσολακίδη. Δυστυχώς η αναφορά στο Καρολος 21 Απριλίου δεν συσχετίζεται με κάποιον Αγιο της Εκκλησίας μας απλα έχει εισαχθεί με την σημείωση αγνωστα δεδομένα βίου. Δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε μια γιορτή με βάση τα στοιχεία αυτά. Εάν βρείτε (και μακάρι να βρείτε) άλλα δεδομένα παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα διότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για το ίδιο θέμα. Υπάρχει ο Αγιος Καρολος ο Καλός (2 Μαρτίου) της Καθολικής εκκλησίας δείτε --> εδώ ο οποίος Αγιοποιήθηκε μετά το σχίσμα του 1054 και συνεπώς δεν τιμάται απο την Ορθόδοξη Εκκλησία

από: β στίς 1/6/2010 ώρα 14:26  
γεια σας θα ηθελα να μου πειτε απο ποιο μικτο ονομα θα μπορουσα να βγαλω το λουιζα- αννα!

από: Mπλιάζος στίς 1/6/2010 ώρα 05:45  
Αθήνα
Καλη χρονιά και χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν σήμερα.
Επειδή είδα σε προηγούμενο σχόλιο να γίνεται αναφορά στο όνομα Μπλιάζος: Καταγομαι απο Ιωνία Μ.Ασίας και είμαι βαφτισμένος Μπλιάζος. Οι Μικρασιάτες το εόρταζαν 11 Φεβρουαρίου. Προέρχεται απο το λατινικό blaesus=ο ευλογημένος. Δηλαδή το Μπλιάζος είναι παραφθορά του ονόματος Βλάσιος. (και το Βλάσιος απο το blaesus προέρχεται, είναι λατινογενές όνομα).

***σχόλιο admin***
Ευχαριστούμε πολύ. Θα προσθέσουμε το όνομα Μπλιάζος στην επόμενη ενημέρωση της βάσης μας.

από: Στέφανος Παπάζογλου στίς 1/3/2010 ώρα 10:30  
Αθήνα
Ειλικρινά σε ευχαριστώ απείρως!
Να 'σαι καλά για την πολύτιμη βοήθειά σου!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 1/3/2010 ώρα 03:38  
Επίσης μπορείς να μπεις στις ιστοσελίδες: του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών www.kms.org.gr/kms/
του Ιδρυματος Μείζονος Ελληνισμού www.fhw.gr/fhw/ όπου μπορείς δωρεαν να καταγράψεις το γενεαλογικο σου δέντρο,
για τα ονόματα μπορείς να τα βρεις στο greeksurnames.blogspot.com/
είναι τόσες οι ιστοσελίδες...σου λεω άμα μπεις google και αναζητήσεις Μικρά Ασία θα βαρεθείς να ψάχνεις!!!!!!!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 1/3/2010 ώρα 03:37  
Επίσης μπορείς να μπεις στις ιστοσελίδες: του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών www.kms.org.gr/kms/ του Ιδρυματος Μείζονος Ελληνισμού www.fhw.gr/fhw/ όπου μπορείς δωρεαν να καταγράψεις το γενεαλογικο σου δέντρο, για τα ονόματα μπορείς να τα βρεις στο greeksurnames.blogspot.com/
είναι τόσες οι ιστοσελίδες...σου λεω άμα μπεις google και αναζητήσεις Μικρά Ασία θα βαρεθείς να ψάχνεις!!!!!!!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 1/3/2010 ώρα 03:29  
Δεν έχω γραφτεί σε σύλλογο,στο ιντερνετ τα βρήκα.
Για το Περμαθούλα:
slang.gr/lemma/show/ kura-permathoula_6683
Για τα μικρασιάτικα ονόματα,αν μπεις google & πληκτρολογήσεις Μικρασιάτικα όνοματα ή Μικρά Ασία παραδόσεις..οτιδήποτε δηλαδή έχει σχέση με Μ.Ασία θα σου βγάλει τόσες ιστοσελίδες που θα βαρεθείς να ανοίγεις.Ετσι τα βρήκα και εγώ!
π.χ. για το Μαρουλία που νόμιζα ότι είναι νησιώτικο είναι καραμπινάτο Μικρασιάτικο!!!
matiagr.blogspot.com/2009/ 10/blog-post_5094.html

από: Στέφανος Παπάζογλου στίς 1/2/2010 ώρα 08:54  
Αθήνα
Προς Αφροδίτη!
Αυτές τις πληροφορίες τις βρήκες σε κάποιον ιστοχώρο στο διαδίκτυο ή απλά τις γνωρίζεις;
Εάν μπορώ να τα βρώ κάπου στο internet δώσε μου ένα link! Και κάτι άσχετο! Είσαι γραμμένη σε κάποιον σύλλογο αντίστοιχο; Θα με ενδιέφερε...
Ευχαριστώ και πάλι!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 1/2/2010 ώρα 01:43  
Παρακαλώ Στέφανε.
Σου επαναλαμβάνω πάντως το "Περμαθούλα" (πέρα απο την ειρωνική προσφώνηση για τις κουτσομπόλες) ήταν επίσημο βαφτιστικό όνομα!
Αλλά δεν ξέρω πότε το εορτάζανε (υποθέτω των Αγ.Πάντων).
Επίσης οι Μικρασιάτες συνήθιζαν πολύ και τα αρχαία ονόματα όπως: Ελλη, Αριστοτέλης, Αριστείδης, Σοφοκλης, Αντιγόνη, Μελπομένη, Αφροδίτη, Αλκιβιάδης κλπ.
Καλη χρονιά.

από: Στέφανος Παπάζογλου στίς 1/1/2010 ώρα 08:41  
Αθήνα
Αφροδίτη αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Καλή χρονιά!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 1/1/2010 ώρα 02:17  
Καλή χρονιά.
Προς Στέφανο:
Επειδή κατάγομαι από Μ.Ασία το "Περμαθούλα" ήταν βαφτιστικό όνομα.
Ειρωνικά όμως αποκαλούσαν "Περμαθούλα" αυτή που ήθελε να τα ξέρει όλα, τη κουτσομπόλα (κάτι σαν το κυρά-Κατίνα) γιατί κι ετυμολογικά προέρχεται από το "Per"(για)+μαθαίνω όλα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο ανθρωπονύμια πάντως αν εννοείς ασυνήθιστα βαφτιστικά ονόματα οι Μικρασιάτες είχαν:Σουλτάνα, Χαρίκλεια, Ρωξάνη, Μαρουλία, Ελιζαμπέτα, Σεραφείμ, Σεβαστή, Παρθένα κλπ

από: Στέφανος Παπάζογλου στίς 12/30/2009 ώρα 07:35  
Αθήνα
Καλησπέρα! Θα ήθελα να με ενημερώσετε, σχετικα με το ποια ανθρωπονύμια ήταν πιο συνηθισμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μικρας Ασίας πρωτίστως, και εάν γίνεται στη Σμύρνη συγκεκριμένα. ένα όνομα που τυχαίνει να ξέρω, ότι ήταν αρκετά σύνηθες στις γυναίκες είναι το ''Περμανθούλα''.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

από: xaris στίς 12/29/2009 ώρα 03:25  
χρονια πολλα σε ολους!!! εχω βαπτισει την κορη μου ΕΡΓΙΝΑ! στο site εδω, βλεπω πως δεν γιορταζει! μου ειπαν πως στη Σκοπελο την γιορταζουν του αγιου Ρηγινου!ξερει κανεις αν ισχυει αυτο ή πως μπορω να μαθω?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

από: Αφροδίτη Μπένου στίς 12/28/2009 ώρα 05:26  
Και εγώ έτσι το ξέρω για τις 25 & 26/12 σαν το Νίκο. Βέβαια σε κάποια μέρη της Ελλάδος λόγω τοπικών παραδόσεων ή εθίμων γιορτάζουν τους Μανώληδες ανήμερα Χριστουγέννων. Όμως επίσημα η Εκκλησία εορτάζει 25/12 τους Χρήστους (ημερομηνία κατά σάρκα γεννήσεως του Χριστού-"γενέθλια") & 26/12 τους Μανώληδες (ημερομηνία συνάξεως Παναγίας που τον ονομάτισε Εμμανουήλ- "ονομ.εορτή").
Χρόνια πολλά σε όλους.
Καλή χρονιά

από: Τσαΐνης Γεώργιος στίς 12/26/2009 ώρα 02:35  
Ηράκλειο - Κρήτη
Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Είναι όντως αξιοθαύμαστη.
Το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό. Μάλιστα, βρήκα και τη γιορτή τής μητέρας και κόρης μου (Αθηνά) που επί χρόνια ήταν ΑΓΝΩΣΤΗ, δηλ. 1η Σεπτεμβρίου (τών 40 παρθένων).
Πάντως το ασυνήθιστο όνομα τής γυναίκας μου (Λουλούδη, Λελούδω Λουλουδιά), δεν το βρήκα.
Όμως, αυτό δεν αλλάζει την άριστη γνώμη μου για το εορτολόγιο.
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ σε όλους μας
Γ. Τσαΐνης
www.tsainis.blogspot.com

από: Νίκος στίς 12/25/2009 ώρα 00:23  
Greece
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση.Μου'χει πει παππούλης σε μοναστήρι ότι τα Εμμανουηλ (Μανώλης,Μάνος κλπ) & Εμμανουέλα (Μανωλία,Εμμα κλπ) γιορτάζουν 26/12 κι όχι 25/12.
Στις 25/12 είναι τα "γενέθλια" του Χριστού γι'αυτό γιορταζουν οι Χρήστοι, Χριστίνες κλπ.
Στις 26/12 είναι η "γιορτή" του και τότε γιορτάζουν οι Μανώληδες,Μανουέλες κλπ γιατί το όνομα του Χριστού ήταν Εμμανουήλ.

***** σχόλιο admin *****
Εχετε δίκιο στην σκέψη σας. Πολλαπλά μηνύματα που έχουμε λάβει θέτουν (ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδος) την γιορτή του Εμμανουήλ είτε στις 25 Δεκ ή στις 26 Δεκ. Εμείς έχουμε εισάγει το όνομα Εμμανουήλ και στις δύο ημερομηνίες.

από: Στέφανος στίς 12/24/2009 ώρα 09:54  
Αθήνα
Καλησπέρα! Θα ήθελα να με ενημερώσετε, σχετικα με το ποια ανθρωπονύμια ήταν πιο συνηθισμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μικρας Ασίας πρωτίστως, και εάν γίνεται στη Σμύρνη συγκεκριμένα. ένα όνομα που τυχαίνει να ξέρω, ότι ήταν αρκετά σύνηθες στις γυναίκες είναι το ''Περμανθούλα''.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

από: Φωτης στίς 12/14/2009 ώρα 03:40  
Γεια σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για το εάν και πότε γιορτάζει η Ρεβέκκα το 2009.
Ξερω ειναι κινητιη εορτη και γιορταζει Κυριακη των προπατόρων

από: aggelos στίς 12/4/2009 ώρα 02:54  
serres
Αγιος Νεραντζιος, γιορταζει στις 15 Απριλιου
Αγιος Σουχιος και 16 μαρτυρες (Λουκιάν, Πολιέβκτ, Κόντρατ, Ιβκιριόν, Μιμιανός, Φοκά, Νεράντζιος, Ντομεντιάν, Ανδρέϊ, Χόριμος, Βίκτορ, Ταλαλάς, Ιορντάν, Αναστάσιϊ, Ιάκοβ και Φεοντορίτ)
Πηγη: www.oca.org/FSLivesAllSaints.asp?SID=4&M=4&D=15

από: Καστριανή στίς 12/1/2009 ώρα 11:16  
Προς Γιώργο:
Μια φίλη μου βάφτισε την κόρη της με 2 ονόματα Γεωργία+Μαρία (το πρώτο της πεθεράς της, το δεύτερο το είχε τάξει), την φωνάζουν χαιδευτικά Μαριζέτα και έτσι περιλαμβάνει και τα δύο. Μόνο κάτι τέτοιο μπορείτε να κάνετε..γιατί δεν νομίζω να σας επιτρέψουν να βαφτίσετε το παιδί με συνδιασμό ονομάτων

από: ΓΙΩΡΓΟΣ στίς 11/29/2009 ώρα 14:51  
ΑΘΗΝΑ
θελω να βγαλω την κορη μου Γεωργια Μαρια και δεν βρισκω καποιο όνομα που να ταιριαζει γνωρίζετε κατί? ευχαριστώ

από: ΤΑΣΟΣ στίς 11/21/2009 ώρα 13:08  
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΟΡΤΗ ΟΣΑΙΑΣ ΕΛΛΗΣ?

από: ΠΑΥΛΟΣ στίς 11/20/2009 ώρα 00:54  
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΙΑ

σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...76 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional