ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ WEBMASTERS (http σε https) : Στο script του εορτολογίου αλλάξτε από http://www.eortologio.gr/.. σε https://www.actus.gr/..
ATTENTION TO WEBMASTERS (http to https) : At the eortologio script, change from http://www.eortologio.gr/.. to https://www.actus.gr/..
site update 01/01/2018 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2018, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2018

Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2019
+ Αγγλικά 2019
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1852 εγγραφές σε 78 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 38 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: Αντώνης Β. στίς 7/27/2008 ώρα 12:23  
Λάρισα
Σήμερα έναθα γι`αυτό το ste. Πολύ καλή και χρήσιμη σελίδα.
Μπράβο σε όσους εργάστηκαν γι`αυτή.
Κ Α Λ Ο Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι .

**** σχόλιο admin ****

Ευχαριστούμε πολύ για το μηνυμά σας. Σας ευχομαστε επίσης καλό καλοκαίρι με αγάπη και επιτυχή κατάληξη όλων των επιθυμιών σας.

από: Χαρίδημος Π. Σάμιος στίς 7/25/2008 ώρα 20:40  
Πειραιάς
Είναι μία καταπληκτική εργασια.Μου έκανε όμως εντύπωση ότι ψάχνοντας για την ημερομηνία της δικής μου εορτής,
(Χαρίδημος) παρ΄ όλο οτι στο Βυζαντινό Μουσείο της Χίου υπάρχει εικόνα του Αγίου Χαρίδημου (αποτοιχισμένη απο την
μονή της Παναγίας Κρυνά του 11ου Αιώνα.

**** σχόλιο admin ****

Ευχαριστούμε πολύ για το μηνυμά σας. Απο την έρευνά μας δεν προελκυψε καμια αναφορά Αγίου για το όνομα. Το όνομα Χαρίδημος έχει μεγάλη χρήση και δεν έχει αναρτηθεί ημερομηνία γιορτής στο εορτολόγιο. Θα μας βοηθούσε μια εικόνα της αποτοιχισμένης απο την μονή ώστε να δούμε κάποιο στοιχείο που θα συνδέει τον Αγιο Χαρίδημο. Εάν βρείτε οποιαδήποτε αναφορά οπουδήποτε παρακαλούμε ενημερώστε μας για να το εξετάσουμε και εμείς. Εάν κάποιος επισκέπτης του site μας διαθέτει μια ανάλογη φωτογραφία παρακαλούμε να μας την στείλει με email.

από: ΒΑΣΙΛΗΣ στίς 7/24/2008 ώρα 16:39  
ΑΘΗΝΑ
Πότε γιορτάζει ο Φίλιππος;. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

από: Panagiotis's cyber world στίς 7/22/2008 ώρα 16:49  
Halkida
Πότε γιορτάζει η Αριαδνη;

από: fenia στίς 7/20/2008 ώρα 19:25  
Greece
Geia sas sxolia Admin sas parakalo mporite na mou pite to onoma Fani apo pou bgaini...einai megali anangki...sas euxaristo

*** σχόλια admin ***

To όνομα Φανή είναι παράγωγο ως εξής :

12 Μαρτίου - Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ο Ομολογητής της Συγριανής

Ό γνωστός χρονογράφος και ευθαρσής Ομολογητής, γεννήθηκε το 760 μ.Χ. Τον πατέρα του έλεγαν Ισαάκ και τη μητέρα του Θεοδότη. Σε ηλικία οκτώ ετών έμεινε ορφανός από πατέρα, άλλ' ή μητέρα του κατόρθωσε να τον μορφώσει καλά και να τον παντρέψει σε νεαρή ηλικία, με ενάρετη και πλούσια κόρη, τη Μεγαλώ, της έπειτα μοναχής και μετονομασθείσης Ειρήνης. ο Θεοφάνης όμως, είχε μοναχική κλίση και έτσι ο γάμος διαλύθηκε. Και ή μεν σύζυγος του με τη θέληση της κλείστηκε στη γυναικεία μονή της νήσου του Πρίγκηπος, και αυτός σ' ένα μοναστήρι κοντά στο βουνό της Συγριανής, το Πολίχνιο. Από τη μονή αυτή, προσεκλήθη μαζί με άλλους ηγουμένους στη Ζ' Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια, όπου και διέπρεψε. Όταν επέστρεψε, εγκατέστησε ηγούμενο το μοναχό Στρατήγιο και αποχώρησε στην απέναντι νήσο Κολώνυμο. Εκεί ίδρυσε νέα μεγάλη μονή και επί έξι χρόνια καλλιγραφούσε και συνέγραψε. Ή υγεία του όμως, προσβλήθηκε από οξεία λιθίαση. Και επειδή δε συμμερίστηκε τις αιρετικές ιδέες των εικονομάχων Λέοντα του Αρμενίου και Ιωάννου του πατριάρχου, εξορίστηκε στη Σαμοθράκη όπου μετά 23 ημέρες πέθανε (815 ή κατ' άλλους το 818). Αργότερα οι μαθητές του, μετακόμισαν τα λείψανα του στη μονή του (822).

6 Ιανουαρίου - ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Η γιορτή αυτή είναι από τις αρχαιότερες της Εκκλησίας μας και άρχισε το δεύτερο μετά Χριστόν αιώνα.

Αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό.

Η Ιστορία της βάπτισης αυτής είναι γνωστή, ιδιαίτερα από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, στο Γ' κεφάλαιο, στους στίχους 13-17.

Ό Πρόδρομος Ιωάννης μετά από θεία διαταγή άφησε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό.

Εκεί κήρυττε, εξομολογούσε και βάπτιζε. Ενώ έκανε ο Ιωάννης το έργο αυτό, μια μέρα ήλθε σ' αυτόν ο Ιησούς.

Το Πνεύμα το Άγιο πληροφόρησε το γιο της Ελισάβετ ποιος ήταν.

Ό Ιησούς ζητάει να βαπτισθεί.

Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι βλέπουν τον αύστηροπρόσωπο και επιβλητικό ασκητή και διδάσκαλο να υποχωρεί με ανέκφραστη ευλάβεια και ταπείνωση μπροστά στον άγνωστο. Στην αρχή αρνείται να Τον βαπτίσει και Του λέει ότι αυτός έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον.

Ό Ιησούς τον πείθει να Τον βαπτίσει, διότι έτσι έπρεπε.

Και τότε, στα νερά του Ιορδάνη διαδραματίζεται σκηνή μεγαλειώδης και μοναδική.

Με μορφή περιστεριού το Πνεύμα το Άγιο έρχεται και κάθεται πάνω στον βαπτιζόμενο Ιησού. Και συγχρόνως, φωνή από τον ουρανό, του Πατέρα Θεού, ακούγεται να λέει: "Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα".

Έτσι, μ' αυτόν τον τρόπο στη βάπτιση του Ιησού φανερώθηκε ο Θεός ο τρισυπόστατος, ή Τριάδα ή Αγία, και γι' αυτό ή Εκκλησία μας ονόμασε τη γιορτή αύτη Θεοφάνεια.

από: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ στίς 7/20/2008 ώρα 14:54  
ΑΡΤΕΜΙΔΑ
ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ. ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΗ Η' ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΕΡΙΚΛΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

από: γωγω στίς 7/19/2008 ώρα 18:01  
ΜΟΣΧΑΤΟ
εγω θα ηθελα να σχολιάσουμε την νεα πρόταση για μοναστηρια φυλακές απο την Ιερά σύνοδο.

*** σχόλιο admin ***
Το θέμα εν περιλήψει : "Την ίδρυση ειδικών φυλακών για κληρικούς και μοναχούς που θα στεγαστούν στην Άνω Μονή Χρυσοπηγής Δίβρης, στην Ηλεία, αιτείται και επισήμως η Ιερά Σύνοδος από τους υπουργούς Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη"

Σχολιάζοντας αναφέρουμε ότι η αίτηση σαν αίτηση δυστυχώς θιγει την λογική μας και δημιουργεί ερωτηματικά για την "ορθότητα κοσμικού πνεύματος" που διέπει την Δ.Ι.Σ.

Εαν ποτέ γίνει αποδεκτό το αίτημα, απο τώρα δηλώνω οτι σαν Μηχανικός θα κινητοποιήσω το ΤΕΕ για να ζητήσει ειδικές φυλακές για τους Μηχανικούς οι οποίοι αν είναι εγκλειστοι σε κοινές φυλακές αδυνατούν να αναπτύξουν την τεχνογνωσία τους προς όφελος των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου ενω αν θα ήταν σε ειδικές φυλακες για μηχανικούς θα μπορούσαν να εκπονούν δωρεάν μελέτες για απόρους ή για κοινωφελή ιδρύματα ή να προσφέρουν δωρεάν τις συμβουλές τους σε όσους το έχουν ανάγκη.

Εφόσον ο φυλακισμένος Ιερέας δεν είχε "φόβο Θεού" ας είναι παράδειγμα σε όλους οτι ο "φόβος του Νόμου" είναι εκει για όλους ανεξαιρέτως. H Δ.Ι.Σ. πρέπει πάραυτα να αποσύρει το λανθασμένο και εν πολλοίς βλακώδες αίτημά της.

Ο αχρείος "Ιεράρχης" και όλοι οι άλλοι αχρείοι που τον ακολουθουν να πληρώσουν το τίμημα των παράνομων πράξεων εδώ και τώρα.

Εκτός των άλλων πρέπει να λογοδοτήσουν και για την ασέλγεια στις ψυχές των πιστών που τόσα χρόνια έκαναν.

Αν είναι "αθώος" ας τον ελεήσει ο Παντοδύναμος όταν με το καλό φτάσει στην Κρίση Του.

Παρακαλώ πολύ ας μην επεκταθούμε παραπάνω. Δεν είμαστε φόρουμ και η ανταλλαγή απόψεων μέσω guestbook μπορεί να δυσχεράνει την συζήτηση. Εκτός αν θέλετε να το επεκτείνετε οπότε go ahead...

από: ΣΟΥΛΑ στίς 7/18/2008 ώρα 12:33  
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ....
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ....ΤΟ ΤΕΝΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ?ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

από: Ευη στίς 7/18/2008 ώρα 00:03  
Λαρισα
Μου εχουν πει οτι υπαρχει βιβλίο με ονόματα και υποκοριστικα μήπως γνωρίζει κάποιος κατι ιι αυτό;

από: Δέσπω στίς 7/17/2008 ώρα 10:51  
Παναγιώτα: Πάνη, Γιώτα, Τότα, Τούλα (Παναγιωτούλλα)

από: Ποπη Μειμετη στίς 7/14/2008 ώρα 22:04  
Νεα Ιωνια
Γεια σας ,θα΄θελα αν ξερει καποιος να μου πει αν ξερει υποκοριστικα για το ονομα Παναγιωτα,ελληνικα η και ξενοφωνα.Καποιοι μου΄χουν πει οτι το Penny ειναι ενα απο αυτα, ειναι σωστο?

από: Ευη στίς 7/12/2008 ώρα 23:16  
Λαρισα
Την κόρη μου θα την βαφτίσω ευανθία-παρασκευή, ποιο υποκοριστικό ΘA έβγαινε και από τα 2;

από: Σιμος στίς 7/12/2008 ώρα 19:52  
Συρος
η κορη μας θελω να παρει τα ονοματα Κλεοπατρα-Κωνσταντινα. Πως μπορω να τα ''ενωσω''.....?
Ευχαριστω !!

από: All0ZzZzZ στίς 7/9/2008 ώρα 01:38  
a8hna, ilion
Ρε παιδια σας παρακαλώ πολύ μιπως καποιος 3ερει με σιγουρια να μοθ πει ποτε γιορταζει το ονομα Μαρίτα και απο που βγενει...

από: ΒΑΣΩ στίς 7/9/2008 ώρα 00:14  
Δεσποινα και εγω θα ελεγα οτι απο το Ευαγγελια βγενει το Λιτσα Ευαγγελιτσα Λιτσα

από: Φενια στίς 7/3/2008 ώρα 14:56  
Γεια σοθ Δεσποινα θα ελεγα οτι το ονομα Λιτσα τεριαζι στο ευαγγελια

από: ΔΕΣΠΟΙΝΑ στίς 7/3/2008 ώρα 12:52  
Μήπως μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνετε ένα πρωτότυπο υποκοριστικό για το όνομα Ευαγγελία? Σας ευχαριστώ πολύ.

από: Διονυσία στίς 7/3/2008 ώρα 11:08  
Αττική
Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας. Θα βαπτίσω το κοριτσάκι μου, και θα ήθελα να τιμήσω μαμά & πεθερά, όμως δεν μπορώ να βρώ ένα συνδυασμό ονόματος για το Θάλεια - Ελένη. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

από: anna στίς 7/2/2008 ώρα 14:03  
Tha ithela ena ypokoristiko apo to Giorgos kai to Dimitris

από: Α στίς 7/2/2008 ώρα 09:16  
Greece
ΚΑΛΟ ΤΟ SITE ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

****σχόλιο admin ****
Ισως δεν σας είναι γνωστό οτι το παρόν site τηρείται εν είδει χόμπι στον ελεύθερο χρόνο μας. Λόγω φόρτου εργασίας μας είναι αδύνατο να απαντούμε στα πάντα. Απαντούμε όμως σε ερωτήματα που αφορούν Αγίους που δεν έχουμε εισάγει στην βάση, σε αιτήματα για εικόνες ή σε προτάσεις για διόρθωση λαθών. Εκτός του guestbook λαμβάνουμε και πάρα πολλά email μέσω της φόρμας επικοινωνίας τα οποία επίσης απαντούμε. Δεν απαντούμε σε μηνύματα που σχετίζονται με μικτά ονόματα τα οποία απλά καταγράφουμε αφήνοντας τις απαντήσεις στους επισκέπτες του guestbook. Σε προηγούμενο ποστ κάποια κυρία ζήτησε να μάθει αν το όνομα ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ γιορτάζει. Με ένα απλό ψάξιμο στο site μας είτε στο Ε είτε μέσω της μπάρας αναζήτησης μπορεί να δεί οτι δεν έχει γιορτή. Πρέπει να το απαντήσουμε ?

Συγχωρέστε μας και δώστε μας τις προτάσεις σας που θα βελτιώσουν το www.eortologio.gr ειδικά με Αγίους που δεν έχουμε εισάγει και που τεκμηριωμένα υπάρχουν και είναι ευρέως γνωστοί ή με παραφράσεις ονομάτων ώστε να εμπλουτιστεί η βάση μας.

από: Άννα - Μαρία στίς 6/27/2008 ώρα 23:59  
Βόλος
Το site σας το ανακάλυψα σήμερα τυχαία και μπορω να πω οτι θα με βοηθησει πολυ στο μελλον, για να μην ξεχναω να λεω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα αγαπημενα μου προσωπα... KEEP UP THE GOOD WORK!!!

από: ΜΑΡΙΑ στίς 6/27/2008 ώρα 17:14  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΤΡΕΞΑ ΣΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.
Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.
ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ στίς 6/23/2008 ώρα 12:16  
ΑΘΗΝΑ,ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΟΝΟΜΑΤΑ:ΘΕΟΔΩΡΑ-ΖΩΗ=?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

από: Μαρία στίς 6/23/2008 ώρα 02:38  
Λάρισα
Μολις σας ανακάλυψα και είμαι πολυ χαρούμενη!Είστε φανταστικοί!Μήπως όμως μπορεί να μου πει κάποιος ο Ευρυσθένης πότε γιορτάζει?

σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...78 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional