ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ WEBMASTERS (http σε https) : Στο script του εορτολογίου αλλάξτε από http://www.eortologio.gr/.. σε https://www.actus.gr/..
ATTENTION TO WEBMASTERS (http to https) : At the eortologio script, change from http://www.eortologio.gr/.. to https://www.actus.gr/..
site update 01/01/2018 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2018, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2018

Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2019
+ Αγγλικά 2019
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1852 εγγραφές σε 78 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 71 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: STAVROS στίς 2/21/2006 ώρα 20:08  
GLYFADA
POLI KALO SITE

από: ΝΤΙΝΑ στίς 2/21/2006 ώρα 15:25  
ΑΘΗΝΑ
Είχα ρωτήσει πολλούς παπάδες για το όνομα ΔΑΝΑΗ. Όλοι μου είπαν ότι δεν γιορτάζει.... Μόλις το βρήκα στο site σας! Θα γιορτάζω την κόρη μου λοιπόν φέτος στις 17Δεκεμβρίου 2006. Η εκκλησία την δέχεται αυτή την γιορτή????

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Για το όνομα Δανάη έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενα ερωτήματα. Παρακαλούμε κάντε έρευνα μέσω της μπάρας "αναζήτηση στο site μας" πάνω δεξιά.

από: Γεράσιμος στίς 2/21/2006 ώρα 11:55  
Αθήνα, Ελλάδα
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, για το πότε γιορτάζει ο καθένας από εμάς. Ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστούμε

*** σχόλιο admin ***
Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα καλά σας λόγια.

από: ΠΑΝΑΓ. ΓΕΩ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ στίς 2/20/2006 ώρα 19:45  
ΑΘΗΝΑ
Εορτή θα πει ημέρα αφιερωμένη στον Θεό. Μία αμαρτία που γίνεται μέσα στην Εκκλησία, είναι Ιεροσυλία, διότι είναι τόπος Θεού, και πάλι Ιεροσυλία είναι κάθε αμαρτία που γίνεται κατά την εορτή, διότι είναι ημέρα Θεού.
«Εορτή θα πει ημέρα αγία, και πρέπει να την αγιάζουμε με έργα αγαθά, ψυχής ευλάβεια, και πολιτείας ακρίβεια» λέει, ο ι. Χρυσόστομος, «αλλ' εμείς την εορτή την έχουμε ως αφορμή να κολάζουμε περισσότερο την ψυχή μας».

από: ΠΑΝΑΓ. ΓΕΩ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ στίς 2/18/2006 ώρα 22:03  
ΑΘΗΝΑ
…αντιπαλότητες, που γεμίζουν τις καρδιές των ανθρώπων με εχθρότητα για τον άλλο λόγω της θρησκείας του… Τον άλλον, που ωστόσο έχει (άσχετο αν δεν Τον αναγνωρίζει) τον ίδιο Θεό Πατέρα μ' αυτόν!..

Το ενδιάμεσο, τόσο στην αχρίστιανη άνοια (στον θρησκευτικό αποχρωματισμό των εορτών μας), όσο και στην παράνοια (της αντιθρησκευτικής αντιπαλότητας), υπάρχει: Είναι η επικράτηση της Αγάπης. Αυτής (με άλφα κεφαλαίο), που τη διδάσκει σε όλο της το μεγαλείο και την προσφέρει (πρέπει ε;) μόνον ο Χριστιανισμός, η Θρησκεία της Αγάπης.

…Και γενικά, το θρησκευτικό συναίσθημα
( παράλληλα με το ΛΟΓΙΚΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ), αποτελεί την έμφυτη πνοή του Θεού. Η έννοια του Θεού, είναι το καντήλι της ψυχής που ανάβει, παρ' όλες τις καταιγίδες, και δεν σβήνει ποτέ…
Γι' αυτό: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - χριστιανικά!

από: ΡΑΦΑΕΛΛΑ στίς 2/18/2006 ώρα 14:00  
ΚΥΠΡΟΣ
[Β]Ο Κλεανθης ποτε γιορταζει???[/Β]
Κ+Ρ=18/10/05

από: ΠΑΝΑΓ. ΓΕΩ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ στίς 2/17/2006 ώρα 19:33  
ΑΘΗΝΑ
Ονομαστικές εορτές… Ένας ευχάριστος ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ χρωματισμός. Θρησκευτικός! Λέξη που ακούγεται πια απόμακρη, μια και οι γιορτές, κατέληξαν να είναι πια, ένα σκέτο κοινωνικό γεγονός. Θρησκευτικός! Σούουουσσσς… Λέξη, ακόμα και επικίνδυνα παρεξηγήσιμη… Αν αναλογισθεί κανείς ότι στο όνομα της θρησκείας, έχουμε και τόσες εχθρικές αντιπαλότητες! Από τρομοκρατικές επιθέσεις, μέχρι και κατακτητικούς πολέμους!..
…Άλλοτε από φονταμενταλιστές, και άλλοτε από παρανοϊκούς κοσμοκράτορες.


*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Οι γιορτές υπάρχουν και όποιος το θελήσει μπορεί (με ελεύθερη βούληση) να ψάξει και να βρει το γιατί το πώς και το πότε. Η λέξη Θρησκευτικός επίσης υπάρχει και θα υπάρχει για να αξιοποιηθεί από όποιον το θελήσει όποτε και όταν ο ίδιος το αποφασίσει. Σύντομα θα προσθέσουμε και τους βίους των Αγίων η μνήμη των οποίων εορτάζεται καθημερινά ώστε να υπάρχει σχετική ενημέρωση για όποιον το θελήσει. Το άγγιγμα του Αγίου πρέπει να γίνεται μέσα από την ψυχή μας μέσω της ικανότητας που ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει. Εμείς στο eortologio.gr πιστεύουμε στην ατομική αυτοδυναμία ενός εκάστου ημών και στην ελεύθερη βούληση και ποτέ μα ποτέ δεν θα διανοηθούμε να επιβάλουμε μια μορφή σκέψης παρά μόνο να δείξουμε δρόμους και μονοπάτια που υπάρχουν ώστε όποιος το θελήσει να μπορεί να τα επισκεφθεί. Αυτή είναι η δύναμη και η μαγεία του internet - η ελευθερία που προσφέρει αυτός ο ποταμός πληροφοριών που (αν και πάντα υπήρχαν εκεί) τώρα μπορεί να γίνουν κτήμα όλων μας με ελάχιστο κόστος. Δεν έχουμε ανάγκη τον γκουρού, τον δάσκαλο, τον μέντορα ή τον καθοδηγητή αλλά μόνο την φωνή της συνείδησης πάντα όμως κάτω από μια αρχή : την αρχή της αρμονικής συμβίωσης με τον πλησίον μέσα από τον σεβασμό της ομοιότητας που έχουμε όλοι μεταξύ μας και κυριότερα από την αίσθηση ότι όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην ζωή. Εμείς το έχουμε επιτύχει ? Δεν νομίζω - αλλά τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε ότι το βλέπουμε και ότι κάποτε θα το αγγίξουμε !!! Μέχρι τότε, η παράκληση στην Θεία Λειτουργία μας θυμίζει μια απο τις πολλούς ατραπούς : "Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα"

από: Ερμής Νεοκλέους στίς 2/16/2006 ώρα 08:31  
Λευκωσία, Κύπρος
Συγχαρητήρια για την τόσο ενημερωτική ιστοσελίδα. Θα ήθελα να μάθω αν στη σημερινή Ελλάδα μπορεί κάποιος να βαφτίσει το παιδί του με αρχαίο ελληνικό όνομα, που δεν γιορτάζει. Στην Κύπρο φαίνεται ότι η Αρχιεπισκοπή έχει δώσει μια τέτοια απαγορευτική οδηγία στους ιερείς των εκκλησιών, οι οποίοι αρνούνται να βαφτίσουν ένα κοριτσάκι με το όνομα "Ιόλη".

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν οτι πλέον επιτρέπεται να βαφτίζεται κάποιος με οποιοδήποτε όνομα εκτός απο περίεργα τύπου Μπόνο κλπ. Δείτε σχετική μας αναφορά εδώ. Η ενισχυτική σκέψη που θα θέλαμε να την έχετε υπ'όψη είναι οτι εαν δεν υπάρχει Αγιος με το όνομα που επιλέγεται απο έναν/μία Χριστιανό/ή δίδεται η ευκαιρία ώστε εάν αυτός που θα βαφτιστεί με το νέο όνομα πάρει τον δρόμο της Αγιότητας τότε η εορτή του/της θα εγκαθιδρυθεί στο Ορθόδοξο εορτολόγιο. Συνεπώς δεν πρέπει να κλείνουμε την πόρτα στην εισδοχή νέων ονομάτων στο εορτολόγιό μας.

από: Γιάγκος στίς 2/13/2006 ώρα 18:30  
Κύπρος
Πολύ καλή η Ιστοσελίδα Συγχαρητήρια. Οι πληροφορίες ειναι πολύ καλες. Θα ήθελα αν μπορειτε να μου πειτε αν το όνομα Γιαγκος έχει γιορτη (και ποτε) και από ποιο όνομα έχει προέλθει. Ευχαριστώ

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. To Γιάγκος έχει Εβραική ρίζα και είναι δημώδης παραφθορά του Γιαννίκος που είναι υποκοριστικό του Γιάννης - Ιωάννης. Ηδη το έχουμε προσθέσει στην βάση μας.

από: Κορίνα στίς 2/10/2006 ώρα 16:20  
Greece
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σας!!!!!Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείται να μου δώσετε μερικες πληροφορίες για το όνομα Κάλλη. Νομιζω ότι είναι Ινδικό...
Σας ευχαριστώ

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα καλά σας λόγια. Το όνομα Καλλή γιορτάζει στις 15 Μαίου. Το όνομα μπορεί να είναι ινδικό αλλά μπορεί και όχι. Η Καλλή αναφέρεται στο βιβλίο "Εορτολόγιο Ορθοδοξιας" του κου Τσολακίδη Χρίστου χωρίς άλλα στοιχεία βίου. Το Καλλής στην Κύπρο προέρχεται απο το Καλλίνικος. Μπορεί το Καλλή να προέρχεται απο το Καλλής. Στις 15 μαίου γιορτάζει και ο Αγιος Πανηγύριος ο θαυματουργός ο οποίος είναι επίσης Κύπριος.

από: Margarita στίς 2/10/2006 ώρα 00:31  
Voula Attikis
Bravo gia tin poly kali douleia sas.
Mporeite na mou peite poias proeleyseos einai to onoma Aravella?
Einai Evraiko i Xristianiko?
Eyxaristo poly gia tin apantisi sas
Filika

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Το όνομα Αραβέλα είναι Εβραικό και είναι παραφθορά του ονόματος Γαβριέλα το οποίο είναι ο θηλυκός τύπος του Γαβριήλ και γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου. Ηδη προσθέσαμε το όνομα στην βάση δεδομένων μας.

από: ΕΛΕΝΗ στίς 2/8/2006 ώρα 10:49  
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ή ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑ - ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Εξερευνήστε το site μας χρησιμοποιώντας την φόρμα αναζήτησης πάνω δεξιά όπου μπορείτε να γράψετε χαρ* και να κάνετε κλικ στο "έρευνα στο site μας" για να δείτε όλα τα σχετικά ονόματα που αρχίζουν απο χαρ ή να γράψετε *χαρ* για να δείτε οτιδήποτε περιρέχει τον όρο χαρ ή αρχίζει απο χαρ

από: ΙΩΝΝΑ στίς 2/8/2006 ώρα 10:45  
ΑΘΝΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ :ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ(ΜΑΡΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ...). ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Δείτε τα Ονόματα της Θεοτόκου

από: Θεόδωρος Καλμούκης στίς 2/7/2006 ώρα 18:46  
Βριλήσσια Αττικής
Κάτι το ξεχωριστό στο διαδίκτυο. Αν και η ονομαστική εορτή παραπέμπει στη θρησκεία στη χώρα μας είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πότε γιορτάζουν οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Βέβαια δεν πίστευα ότι θα εύρισκα τέτοιο δικτυακό τόπο, άκουσα φευγαλέα σε ραδιόφωνο και αποφάσισα να ελέγξω. Συγχαρητήρια. Και μία παρατήρηση: επεξηγήστε τα διπλά ονόματα αυτά που έχετε το δείκτη (1), (2) κ.πλ. Και πάλι συγχαρητήρια.

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και τα θετικά σας σχόλια. Παρακαλούμε σημειώστε οτι στο κάτω μέρος κάθε σελίδας του site μας που περιέχει δεδομένα ονομάτων υπάρχει η εξής σημείωση : "- το (1), (2), (3) κλπ δείχνει οτι για το ίδιο όνομα υπάρχουν γιορτές και σε άλλες ημερομηνίες. Δεν έχει καμία σημασία ως προς την σημαντικότητα του Αγίου".

από: Ηλιας στίς 2/5/2006 ώρα 01:37  
Συδνευ - Αυστραλια
1)Συγχαρητηρια για την υπεροχη ιστοσελιδα σας .
2)Συγχαρητηρια για την υπεροχη ιστοσελιδα σας .
3)Συγχαρητηρια για την υπεροχη ιστοσελιδα σας .
Not once but three times !!!

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα πολύ θετικά σας σχόλια.

από: pasxos στίς 2/3/2006 ώρα 15:18  
bayaria/germania
omorfo-zontano eneimerotiko site!!!!!!!
mpavo sas synehiste !!!!
sas efharistoume edo stin ksenitia!!!!

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα πολύ θετικά σας σχόλια.

από: ΓΙΑΝΝΗΣ στίς 2/1/2006 ώρα 13:08  
ΑΘΗΝΑ
συγχαρητηρια για την υπεροχη ιστοσελιδα σας .

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα πολύ θετικά σας σχόλια.

από: popi στίς 1/31/2006 ώρα 13:31  
Rüsselsheim/Germany
GIA SE OLOUS!
TO SITE SAS INE IPEROXO. IDIKA EDO SE MAS STIN GEMANIA POU XANIS TIS MERES MAS BOITHAI POLI. THA ITHELA NA MOU PITE; EAN GINETE POTE GIORTAZI H EYROPI. KSERO POS STO KAINOURIO IMEROLOGIO DEN GIORTAZI. STO PALIO OMOS YPARXI. MPORITE NA TO BRITE?
SAS EFXARISTO
POLA FILAKIA STIN PATRIDA THESSALONIKI APO GERMANIA

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα πολύ θετικά σας σχόλια. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία αναφορά γιατ ην γιορτή της Ευρώπης. Το όνομα υπάρχει στην βάση μας αναμένοντας πιθανή πληροφόρηση για την γιορτή της απο κάποιον που την έχει. Φιλάκια επίσης από την Θεσσαλονίκη !!!

από: ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ στίς 1/31/2006 ώρα 03:54  
ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ,ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ, Ο ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Υπήρχε κάποια μικρή καθυστέρηση λόγω internet αλλά όλα είναι τώρα είναι ΟΚ.

από: ΑΝΝΑ στίς 1/29/2006 ώρα 21:02  
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ SITE ΣΑΣ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα πολύ θετικά σας σχόλια. Και εμείς ξαφνιαστήκαμε οταν επεξεργαζόμασταν την βάση μας και διαπιστώσαμε την ύπαρξη του ονόματος Μόνικα. Δείτε τι αναφέρεται για τον βίο της :
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ επίσκοπος Ίππώνος και ΜΟΝΙΚΑ ή ευσεβεστάτη μητέρα του : Γεννήθηκε στην Ταγάστη της Νουμηδίας στην Αφρική, το έτος 354, από μητέρα χριστιανή, τη Μόνικα, και πατέρα ειδωλολάτρη, τον Πατρίκιο. Τις πρώτες του σπουδές έκανε στην ίδια του την πατρίδα και κατόπιν ό πατέρας του τον έστειλε στα Μάδαυρα και για ανώτερες σπουδές στην Καρχηδόνα. Σαν φοιτητής έζησε ζωή έκλυτη, μάλιστα απέκτησε και ένα εξώγαμο γιο. Στην Αφρική προσήλθε στο Μανιχαϊσμό, αλλ' όταν αργότερα ήλθε στο Μιλάνο, οι θερμές προσευχές της μητέρας του Μόνικας, ή μελέτη των Γραφών από τον ίδιο και τα φλογερά κηρύγματα του Αμβροσίου Μεδιολάνων, τράβηξαν τον Αυγουστίνο στον χριστιανισμό και βαπτίστηκε μαζί με το 15χρονο γιο του Άδεοδάτη. Από το Μιλάνο επανήλθε στην Αφρική και μετά τον θάνατο της μητέρας του πήγε στη Ρώμη. Όταν δε το 391 επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στην Ίππώνα (στα παράλια της Νουμηδίας), χειροτονήθηκε από τον επίσκοπο της πόλης Βαλέριο πρεσβύτερος (395), έπειτα βοηθός επίσκοπος, και μετά τον θάνατο του Βαλέριου τον διαδέχτηκε στο θρόνο Ίππώνος (396). Για 34 ολόκληρα χρόνια, ποίμανε άριστα το ποίμνιο του και πέθανε στις 28 Αυγούστου 430 σε ηλικία 76 χρονών. 'Ακολουθία του 'Αγίου συνέταξε ό 'Αγιορείτης Ιάκωβος, πού εκδόθηκε στη Σμύρνη το 1861 και ό αρχιμανδρίτης Ιωάννης Δανιηλίδης, πού εκδόθηκε στην 'Αθήνα το 1914.

από: βασιλης στίς 1/28/2006 ώρα 09:27  
Ν.ΣΜΥΡΝΗ
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΜΕΛΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ SITE

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Υπάρχει ο Αγιος Θεμέλιος απο όπου προκύπτει σαν παράγωγο η Θεμελίνα με γιορτή στις 7 Νοεμβρίου και με τον εξής βίο : ΟΙ ΑΓΙΟΙ 33 ΜΑΡΤΥΡΕΣ "οι εν Μελιτινή", ΙΕΡΩΝ, ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ, ΗΣΥΧΙΟΣ, ΒΑΡΑΧΟΣ (ή Βαράχιος), ΜΑΞΙΜΙΑΝΟΣ, ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ΞΑΝΤΙΚΟΣ (ή Ξανθιάς), ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΟΥΚΙΤΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΟΥΑΛΕΡΙΟΣ, ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ, ΙΛΑΡΙΟΣ, ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ, ΛΟΓΓΙΝΟΣ, ΘΕΜΕΛΙΟΣ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ, ΔΙΟΔΟΤΟΣ, ΚΑΣΤΡΙΚΙΟΣ, ΘΕΑΓΕΝΗΣ, ΜΑΜΑΣ, ΝΙΚΩΝ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ, ΒΟΣΤΡΥΚΙΟΣ (ή Ούστρίχιος), ΟΥΪΚΤΩΡ, ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ, ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, ΑΝΙΚΗΤΟΣ και άλλος ΙΕΡΩΝ. O πρώτος απ' αυτούς, ό Ίέρων, ήταν από τα Τύανα της Καππαδοκίας. Ό πατέρας του πέθανε γρήγορα και την ανατροφή του,καθώς και των δύο αδελφών του, Ματρωνιανού και Αντωνίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ή μητέρα τους Στρατονίκη. Παρ' όλο πού ό Ίέρων πήρε αρκετή μόρφωση, ασχολήθηκε με το γεωργικό επάγγελμα. ΟΙ ειδωλολάτρες τέτοιες ενασχολήσεις τις θεωρούσαν υποτιμητικές. Άλλα οι χριστιανοί ήξεραν ότι ό Χριστός δεν απαξίωσε τον ιδρώτα του ταπεινού εργάτη. Και ότι κάθε τίμια εργασία είναι αρετή και μόνο ή αργία, πού φέρνει την αμαρτία, αποτελεί για τον άνθρωπο στίγμα. Άλλωστε, ό θεόπνευστος λόγος της Άγιας Γραφής περιγράφοντας τη ζωή των Αποστόλων και κατ' έπέκτασιν, όλων των χριστιανών, λέει: "κοπιώμεν εργαζόμενοι ταις ιδίοις χερσί"1. Κοπιάζουμε, δηλαδή, εργαζόμενοι με τα 'ίδια μας τα χέρια. Όταν επί Διοκλητιανού άρχισε ό διωγμός κατά των χριστιανών, ό έπαρχος Άγρικόλας συνέλαβε τον ' Ιέρωνα. Τον συνέλαβε με την κατηγορία ότι τις Κυριακές και τις άλλες γιορτές περιφερόταν και κήρυττε το Χριστό στους εργάτες, με αποτέλεσμα να αποσπάσει πολλούς από την ειδωλολατρία. Μαζί του συνελήφθησαν οι δύο αδελφοί του και τριάντα ακόμα συνεργάτες του στη διακονία του Ευαγγελίου. Αφού φυλακίστηκαν και φρικτά βασανίστηκαν, τελικά ό έπαρχος Άγρικόλας τους αποκεφάλισε έξω από την πόλη Μελιτινή.

από: Μπαμπης στίς 1/26/2006 ώρα 17:45  
Θεσσαλονικη
Ειδα στο site σας οτι η Αρετη δεν γιορταζει.Εχω την εντυπωση οτι υπαρχει εορτη για αυτο το ονομα.Αν σας ειναι ευκολο ψαχτε'το.Ευχαριστω εκ των προτερων. Στο link του οικουμενικου πατριαρχειου παντως ( http://www.ec-patr.gr/gr/names/ ) δεν αναφερει στο εορτολογιο το ονομα Αρετη.Η ερωτηση αφορα την μητερα μου.Συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα σας.

από: Gabtheo στίς 1/25/2006 ώρα 01:01  
Θεσσαλονίκη
Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας. Χαίρομαι που υπάρχει γιατί αρκετός κόσμος αμφιβάλει για το αν γιορτάζει λόγο του ονόματός του. Πάντως θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε τον Συναξαριστή του Αγ. Νικοδήμου από τις εκδόσεις Δόμος. Είναι επανέκδοση της πρώτης του 1819. Αποτελεί βάση όλων των μεταγενέστερων. Να είστε καλά.

από: Βασίλης Αναγνώστου στίς 1/23/2006 ώρα 22:48  
Σεπόλια
Εξαιρετική σελίδα. Άψογη η μετακίνηση στις επί μέρους συνδέσεις. Πληρότητα περιεχομένου. Εύχρηστο μενού. Συγχαρητήρια!

*** σχόλιο admin ***
Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας και για τα ιδιαιτέρως καλά σχόλιά σας. Θα θέλαμε να δούμε τι θα έλεγε και ο Mr. web usability κος Jacob Nielsen !!!.

σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...78 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional